Madordning

I Ørnevang Børnehus arbejder vi ud fra Allerød kommunes overordnede kostpolitik, som du kan læse mere om i linket til højre.

Mad og kost er vigtigt for børnene hverdag – både fysisk og ift. børnenes sociale samvær.

Madordning med mad fra eget køkken til alle børn

Vi prioriterer maden meget højt og sørger for, at børnene får en sund og varieret kost, fordi det har stor betydning for børnenes velbefindende, immunforsvar og udvikling. Vi spiser måltiderne på hver stue og har valgt at bibeholde den fælles frokost, da vi mener, at den giver mulighed for at arbejde med børnenes socialisering og det samvær det er at spise sammen med bedste ven og gruppen.

Vores køkkenledere Lene og Mary sørger for madplaner, indkøb (så meget som muligt er økologisk) og sørger sammen med Riang også for tilberedningen og følger med i de aktuelle debatter vedr. småbørnskost. Maden laves hver dag fra bunden og brødet bages dagligt i køkkenet.

Alle måtider suppleres med grøntsager eller frugt og frokostmenuen tilpasses ud fra årstiden. I løbet af ugen møder børnene grød, suppe, fisk, "smør-selv" med rugbrød,varm varm og vegetariske retter.

Vi giver børnene vand til frokost, bl.a. for at undgå at børnene drikker sig mætte i mælk og på den måde får for ensidig kost. Til morgenmad og ved eftermiddagsmaden får børnene under 3 år tilbudt mælk. I børnehaven har børnene en drikkedunk med vand, som børnene stiller i "stuens" køleskab.

Der bliver taget hensyn til religion og allergi og skal et barn have diætkost, skal det være med lægens anvisninger og kontrol.

Ugens kostplan til er ophængt op opslagstavlerne ved Børnehusets to indgange.

Madordningen er valgt af forældrene for to år ad gangen.

Læs mere om madordningen i Allerød Kommunes og Sundhedsstyrelsesn "Ernæring til spædbørn og småbørn, 2017" via linkene til højre.

 

Kostpolitik i Allerød Kommune

Frokostordning i Allerød Kommune

Den obligatoriske madordning i Allerød kommune - information og valg

Ernæring til spædbørn og småbørn