Madordning og Frugtordning

I Ørnevang Børnehus arbejder vi ud fra Allerød kommunes overordnede kostpolitik, som du kan læse mere om i linket til højre.

Mad og kost er vigtigt for børnene hverdag – både fysisk og ift. børnenes sociale samvær.

Madordning med mad fra eget køkken i vuggestuen

Vi prioriterer maden meget højt og sørger for, at børnene får en sund og varieret kost, fordi det har stor betydning for børnenes velbefindende, immunforsvar og udvikling.

Vores køkkenleder Lene sørger for madplaner, indkøb (så meget som muligt er økologisk) og sørger også for tilberedningen.

Frokostmenuen i løbet af ugen er følgende:

Mandag: grød

Tirsdag: "smør-selv" med rugbrød

Onsdag: suppe

Torsdag: "smør-selv" med rugbrød

Fredag: varm mad

Lene og det øvrige personale følger med i de aktuelle debatter vedr. småbørnskost.

Der bliver taget hensyn til religion og allergi. Skal et barn have diætkost, skal det være med lægens/sundhedsplejerskens anvisninger og kontrol.

Vi giver børnene vand til frokost, bl.a. for at undgå de drikker sig mætte i mælk og på den måde får for ensidig kost. Til morgenmad og ved eftermiddagsmaden får vuggestuebørnene tilbudt mælk.

Ugens kostplan til vuggestuebørnene er ophængt op opslagstavlerne ved Børnehusets to indgange.

Madordningen er valgt af forældrene for to år ad gangen.

Læs mere om madordningen i Allerød Kommunes og Sundhedsstyrelsesn "Ernæring til spædbørn og småbørn, 2017" via linkene til højre.

Madpakke og frugtordning i Børnehaven

I børnehaven har børnene selv madpakke og drikkedunk med, som børnene stiller i "stuens" køleskab. Vi har frokost på hver stue midt på dagen, men alle børn har mulighed for at spise, når de vil. Her henter børnene selv sin madpakke og drikkedunk i køleskabet og sætter sig og spiser.

Vi har valgt at bibeholde den fælles frokost, da vi mener, at den giver mulighed for at arbejde med børnenes socialisering og det samvær det er at spise sammen med bedste ven og gruppen.

Frugtordningen betales af forældrene og administreres af en af børnenes forælder. Kontakt leder af Ørnevang Børnehus, Lone for yderligere oplysninger om, hvem der administrerer frugtordningen og om betalingsoplysninger.

Kostpolitik i Allerød Kommune

Frokostordning i Allerød Kommune

Den obligatoriske madordning i Allerød kommune - information og valg

Ernæring til spædbørn og småbørn