Fysiske rammer

Ørnevang Børnehus består af et fælles hus bygget i 1976 og ombygget i 2006.

Huset er inddelt i to dele med et køkken og et stort fællesrum som omdrejningspunkt. Her samles vi hver hver morgen og åbner Børnehuset. I løbet af ugen bruger vi også fællesrummet til leg, motorik og fællessang hver fredag. Den gode lofthøjde gør, at fællessangen lyder helt fantastisk.

I den nordlige ende af huset holder Pingvinstuen (vuggestue) og Mågestuen (børnehave) til. Her ligger også Børnehusets kreative rum og sprogværksted. I den sydlige ende af huset holder Papegøjestuen og Uglestuen til (børnehave). Her er også børnehusets motorik-rum, fortælle-rum og børnekøkken.

Børnehuset råder over fire badeværelser, hvilket gør det let at øve og træne toiletbesøg med børnene, når de er klar til det.

Til hver stue er der tilknyttet et køleskab til børnenes mad og drikkedunk og en garderobe, hvor børnene har deres overtøj.

     

Legepladsen

Vores legeplads er stor og totalrenoveret og rummer gode muligheder for fysisk udfoldelse for alle børn. Seneste nyanskaffelser er et legehus og en stor rutschebane.

På legepladsen er der legetøj, sandkasse, gynger, klatrelandskab, kælkebakke, boldbane, store græsplæner, træer, "junglesti", bålområde, cykler, mooncars og bord-bæk sæt.

Alle børnene leger på legepladsen, hvilket skaber gode læringsmuligheder for børnenes fællesskab og det enkelte barn. Vi hjælper hinanden , trøster og viser omsorg, så det er trygt at færdes udenfor.

Der er gode muligheder for at lege uforstyret, på tværs af stuerne og søskendebørn nyder godt af at kunne mødes på legepladsen og lege sammen.

Når vejret tillader det, spiser vi vores eftermiddagsmad ved borde og bænke på legepladsen. Det er også på legepladsen, at vi sammen passer, plejer og vander vores tomatplanter og sommerblomster.

    

Se plantegning over vores hus